понеділок, 27 червня 2022 р.


 "Наркоманія - дорога в безодню"

Інформхвилинка

                                                    Ми народились, щоб жити і рости.

                                                     Щоб будувати життя нове собі.

                                                    Наркотики - це вірна смерть!

                                                    Не потрап у її круговерть!

26 червня — це Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків.  Історія боротьби з наркотиками в світі нараховує  близько ста років.  Цей день відзначають з 1987 року. Серед багатьох проблем сучасності чи не найгострішою є проблема наркоманії, яка охоплює дітей, починаючи з підліткового віку.  Протягом останніх п'яти років в Україні спостерігається небачене зростання наркоманії.

  


  Наркоманія – це важке захворювання, що розвивається внаслідок звикання до будь-якої наркотичної речовини та супроводжується фізичною і психічною залежністю.

Наркоманія розвивається стрімко. Важко заздалегідь передбачити, коли виникне залежність людини від наркотику.

   Негативні явища, що народжуються вживанням наркотиків несуть у собі велику небезпеку для людства. Часто досить 1-2 вживань, щоб з’явилася нездолана потреба повторити.   Досить скоро настає жорстока розплата.  Хворий втрачає людську подобу, він може здійснити самогубство чи будь-який злочин.

    Прийом наркотичних засобів може викликати прояв прихованої схильності людини до психічних захворювань. Нерідко у наркоманів трапляються випадки психозів з галюцинацією і маячнею. Найважча психічна хвороба – шизофренія частіше розвивається у тих, хто, не думаючи про наслідки, почав вживати наркотики.

   Тривалість життя людей, які почали вживати наркотики в молодому віці, часто не перевищує 30-35 років. Майже половина з них кінчає життя самогубством, у решти смерть настає на тлі недоумства,  фізичного виснаження та тяжких хвороб.

    Впливає наркоманія і на потомство. Навіть нетривале вживання наркотиків юнаком або дівчиною в 100% випадків відображається на здоров’ї  їхніх майбутніх  дітей. Без вини покарані, з’являються на світ діти з різними формами недоумства, хворі на епілепсію, шизофренію та інші тяжкі хвороби. Нерідко в дітей, народжених від наркоманів, трапляються вроджені фізичні каліцтва.

   Хворі на наркоманію постійно заманюють у свої «ряди» нестійких підлітків, прилучають їх до вживання наркотиків.

    Кожен наркоман – це потенційний поширювач «інфекції» – залежності від наркотиків, що робить його соціально небезпечним.   Крім того, наркомани сприяють поширенню справжньої інфекції – СНІДу.

Враховуючи велику шкоду для здоров’я від вживання наркотиків, а також негативні соціальні наслідки наркоманії, передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

  
Юнаки і дівчата, подумайте над тим, що вас чекає, якщо ви будете вживати наркотики.  Зробіть одне-єдине зусилля – не піддайтеся спокусі легковажного «знайомства» з наркотичною речовиною!

    Пам’ятайте, що це отрута, яка призводить до неминучої смерті! Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству.  Здоров’я, радість життя і щастя у ваших руках!

      НАРКОТИКАМ скажемо – СТОП!

      Силу, волі ми покажемо,

       Тож треба взяти собі до тями:

     Здорові ми – здоровий весь народ.

Хто здоровий, той сміється,

 Все в житті йому вдається.

 Він долає всі вершини,

  Це ж чудово для людини!


Аби привернути увагу громади на попередженні розповсюдження наркотичних речовин Проценківська сільська бібліотека підготувала викладку літератури «Наркоманія – дорога в безодню», де ви знайдете інформацію про шкідливі наслідки такого явища, як наркоманія і отримаєте поради як разом подолати цю шкідливу звичку.

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар