вівторок, 12 квітня 2022 р.


 "Космос - дорога без кінця"

Хвилинка-цікавинка

12 квітня - Всесвітній  день авіації і космонавтики (міжнародний день польоту людини в космос).

Це особливий день - день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі.


У цей день, 12 квітня, в 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин. До цього моменту були запуски у космос штучних супутників, але в цей день людина вперше підкорила космос. Це стало гіганським проривом в історії космонавтики і сьогодні в космосі вже тисячі супутників, космічні апарати здійснювали посадки на Місяць і Венеру. почалося активне вивчення сонячної системи.

  

Перший політ людиною був найважчою і найнебезпечнішою, але прагнення до підкорення космосу багатьох тисяч людей, які брали участь в підготовці польоту, подолало всі перешкоди.

На честь цієї історичної події -  за рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як "Всесвітній день авіації та космонавтики".

     


 Цікаві факти про космос, як правило, привертають до себе масу читачів у всьому світі. Таємниці і загадки Всесвіту не можуть не хвилювати нашу уяву. Що ж ховається там, високо-високо в небі? Чи є життя на інших планетах? Як багато часу потрібно, щоб дістатися до сусідньої галактики? Погодьтеся, відповіді на ці питання хочеться отримати всім, незалежно від віку, статі чи, скажімо, соціального статусу. Відповісти на ці та інші питання користувачам  Проценківської сільської бібліотеки допоможе книжкова викладка-подорож "Космос - дорога без кінця", яка оформлена до Всесвітнього дня авіації та космонавтики. 

Матеріали, представлені на виставці розповідають про найцікавіші факти про космос і космонавтів. Знайомлячись з книгами, читачі дізнаються багато нового про те, про що раніше і не здогадувалися.

   Бібліотека запрошує всіх бажаючих здійснити цікаву захоплюючу космічну подорож.

Немає коментарів:

Дописати коментар