вівторок, 4 лютого 2020 р.

"Закоханий палко у рідний край"

          В твоєму імені живу! Так по праву міг сказати видатний український поет Василь Симоненко. Без України, без її народу, з якого вийшов, без віри й надії на її щасливе майбуття він не міг жити. І підтвердив це своєю долею, і своєю поезією. Його любов до України - почуття щире, почуття справжнього патріота. Вона для нього - мати й святиня, вона дала йому наснагу і художні барви.
          Поезія Висиля Симоненка вийшла з глибини народного життя. Те, що він залишив нам, увійшло в золотий фонд нашої літератури, а ім'я Висиля Симоненка стало символом нездоланного борця за волю України.
       З нагоди від дня народження Василя Симоненка у бібліотеці розгорнуто викладку літератури "Його талант нам душу окриля", де представлені збірники поезії, казки. Творчий і життєвий шлях письменника висвітлюють окремі видання спогадів, цікавих фактів про Василя Симоненка та його колег і друзів.
     
Поетична зоря Василя Симоненка  не померкла й до наших днів. І сьогодні його вірші знають і цінують любителі поезії, і сьогодні його вірші актуальні. Чесне і щире слово поета звучить виразно й світло, ним він вітає сьогодні життя:
Здрастуй, сонце, і здрастуй. вітре!
Здрастуй свіжосте нив!
Я воскрес, щоб із вами жити.
Під шаленством весняних злив!
           

Немає коментарів:

Дописати коментар