вівторок, 20 лютого 2024 р.

 Моя вкраїно, вистраждана доле, перед тобою я схиляю серце,  в молитовному поклоні

Патріотичні читання


Небесна Сотня білих журавлів,

Душа, яких летить під небесами,

Ніхто із вас вмирати не хотів,

Хай вічна пам*ять лишиться із вами.

Горить свіча і пам*яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає...

Земля ридає, плачуть небеса -

Героїв Україна пам*ятає!



20 лютого - День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день. Минуло вже два роки від тих трагічних подій на Майдані. Коли від куль снайперів масово вмирали люди. Коли вся країна тремтіла в напруженні: чи вистоїть Майдан. Небесна Сотня йшла вперед, знаючи, що там вбивають, а вдома на них чекають і моляться.


Майдан. Мабуть – це слово знають в усіх країнах світу. Події 2013-2014 років не залишили байдужими нікого в Україні. На Майдані пролилася кров. Так з’явилася «Небесна Сотня» – патріоти, які віддали життя за свої переконання. І тепер для народу України є святим обов’язком вшановувати їх пам’ять.

  


До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеці спільно з Проценківським сільським клубом проведені патріотичні читання,


підготовлено ілюстративно-документальну книжкову виставку «Моя вкраїно, вистраждана доле, перед тобою я схиляю серце, в молитовному поклоні».
  На виставці представлено документи, художні книги сучасних українських авторів. Мета виставки – шанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, виховання патріотизму, почуття особистої відповідальності за долю своєї країни.

 


Мільйонам українські події на Майдані допомогли усвідомити, щоб бути патріотом України – це значить не лише безмежно любити свою країну, а й віддавати за неї своє життя.

 


Безсмертні душі Небесної сотні відійшли в небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар