четвер, 21 жовтня 2021 р.

                                                         Книжкова премія


«Еспресо.
  Вибір читачів 2021»


Любі друзі!

Запрошуємо Вас

взяти участь

в 5-му сезоні

книжкової премії!



В цьогорічній номінації

«Література для підлітків»

беруть участь

такі книги:

-Аренєв В. Заклятий меч

-Багряна А. Вітрова гора

- Довгопол Н. Мандрівний цирк сріблястої пані





 

 

Було це в часи прадавні, нині призабуті. Ходили тоді по землі герої й потвори, і  перших не завжди вдавалося відрізнити від других. А слово в ті часи бувало  гострішим за меч, хоч і мечі вміли тоді промовити своє гостре слово… У новій повісті знаного українського письменника Володимира Аренєва, лауреата премії «Книга року ВВС- 2019», йдеться про пригоди меча і тих, хто ним володів, про мандрівки й переслідування, чари та закляття, а ще про Одіна Стойменного, пані Брамницю та двох відчайдухів, які насмілилися кинути їм виклик. «Заклятий меч» нагороджений простором української дитячої книги «БараБука», яка краща книжка для підлітків, а також – сцецвідзнакою премії «ЛітАкценту» року». 


 Вони живуть поміж нас – вітри, онуки Стрибога. Завжди народжуються тут, на березі Дніпра, зазвичай в одній родині – й дід передає онукові таємні знання та особливі вміння. Однак із Дейвом стається інакше6 він народився в Канаді, тож мусить пройти непростий шлях, перш ніж осягнути своє прадавнє українське коріння і відкрити справжнє покликання. Проте вітряні млини на дніпровських пагорбах манять хлопця, і цьому годі опиратися…

Роман Анни Багряної «Вітрова гора» - глибоке, світле і дуже актуальне українське фентезі; хоч і базоване на стародавній українській міфопоетиці, та напрочуд сучасне.


Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Гріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й групу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер – виступ велетенського ручного вовка – на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові і справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність.

Героям роману доведеться пізнати гіркоту зрад і поразок, здійснити сповнену пригод мандрівку українськими землями початку ХХ сторіччя і навіть знайти спільну мову з дивовижними істотами з давніх легенд.


Любі друзі!

Запрошуємо Вас ознайомитися

з книгами, які представлені

на викладці літератури.

Взяти, прочитати та обрати книгу

переможцем книжкової премії

у номінації

«Література для підлітків»

(вікова категорія 12-18 років),

одну із запропонованих книг.

Обрати ту, яка найбільш

припала вам до душі.

Чекаємо ваші відгуки

та рекомендації по даних

книгах до 25 листопада 2021 року.

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар