субота, 20 березня 2021 р.

 

 


"ПОЕЗІЯ - СЛОВО!..ПОЕЗІЯ - ПІСНЯ,

ПОЕЗІЯ - ВІЛЬНА ДУША.

ДЕ СЕРЦЕ РОЗКРИТЕ –

ТАМ ДУМА ПРОВІСНА

У ВІРШАХ БЕЗСМЕРТЯ ЗВІЩА."

                                               Д.ТЕРНІВСЬКИЙ

     21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Таке рішення було прийнято в 1999 році на 30-й сесії Генеральної конференції  ЮНЕСКО.  

        Поезія – це музика душі. Вона входить у наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний  знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.   У житті все починається з чогось : річечка із струмочка, дерево із коріння.  Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.



З нагоди Всесвітнього дня поезії в Проценківській сільській бібліотеці відбулася поетична година, де бібліотекар В.Г.Дахно ознайомила дітей з творчістю українських поетів, також поетів Зіньківщини. На поетичну годину завітала завідуюча сільським клубом
  В.М.Хорошун, яка продекламувала свої власні вірші. Вірші своїх улюблених поетів  декламували учні школи Окань Арсеній та Шило Артем. У бібліотеці  діє  розгорнута книжкова виставка «ПОЕЗІЯ – ЦЕ МУЗИКА ДУШІ.»  Представлена література знайомить відвідувачів з ліричними сонетами В.Шекспіра та Ф.Петрарки, віршами М.Цвітаєвої, А. Ахматової, В.Симоненко ,В.Стуса, Б.Олійника, П.Тичини, Л.Костенко, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою; а також збірки поетів Зіньківщини та інші.
 

Поетична година була цікавою та змістовною, а головне, що всім сподобалось, адже світ поезії прекрасний і незвіданий і кожен, хто потрапляє в нього отримує безодню естетичної насолоди і влаштовує свято своїй душі.  

Поезія
- це найпрекрасніше в людині, що єднає всіх задля утвердження цього прекрасного в житті.

Поетична година закінчилася смакуванням запашного чаю та смачного печива.

Любімо поезію, відчуваймо її гармонію,

дихаймо нею, аби змінювати світ на краще!

Запрошуємо всіх бажаючих у творчий політ поетичного слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар