четвер, 25 червня 2020 р.

"Наші права у мандрівку життя"
На центральній площі міста, де цвіте акація,
Конституцію держави голосила нація,
Запорізький гетьман Орлик для свого народу,
Постарався,щоб жили по своєму закону.
Не одні ще покоління старались, боролись,
Та про вільну Україну мріяли й молились.
Щоби ми в своїй країні могли вільно жити,
Довелось нашим героям свою кров пролити.
На центральній площі міста, де цвіте акація,
Українську Конституцію знов святкує нація,
Нація нова і вільна, вільна в своїм краю,
Любіть свою Україну! З святом вас вітаю!
                                                             (А.Литвин)
     Конституція України… Зіткана з сяйва зірок та гомону лісів, скупана в кришталевих струмках та козацькій звитязі, змочена сльозами невільників та обласкана натхненним вітром свободи. Цей дорогоцінний спадок предків покликаний берегти право людини на вільне життя та всебічний розвиток особистості.
        Першого місяця літа ми святкуємо – День Конституції.  28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави.
Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту - про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.
Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
Прийняття конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Дана конституція діє і сьогодні.
Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.
Прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. Конституція наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Основний Закон є визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації особистості, втілення конституційних прав і свобод, зміцнення добробуту наших родин та еволюційний правовий розвиток нашої держави.


Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте сподіватися у краще майбутнє.
    


Бажаю Вам усіх благ, а головне, щоб Основний закон нашої країни дотримувався неухильно, і кожен український громадянин був впевнений у своєму майбутньому. Успіхів і натхнення вам, здоров*я і невичерпної енергії, миру, добра!

Немає коментарів:

Дописати коментар