вівторок, 12 травня 2020 р.

Доброго дня! Вас вітаю я і Проценківська бібліотека.
СЬОГОДНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ.
   ДАТА 12 ТРАВНЯ ОБРАНА НЕ ВИПАДКОВО – ЦЕ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ СЕСТРИ МИЛОСЕРДЯ ФЛОРЕНС НАЙТІНГЕЙЛ.
Цікаві факти: найбільше число медсестер в Фінляндії - на 100 000 осіб припадає 2162 медсестри. Для порівняння, на Гаїті на 100 000 осіб припадає 5 медсестер.
12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Хоча фактично святу вже більше ста років, офіційно воно було засновано тільки в 1971 році.
День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер.
Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра - це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.
Проценківська бібліотека щиро вітає з професійним святом! Бажаю благополуччя і відмінного здоров'я! Нехай ваша чуйність і доброта повертається до вас в ще більшому обсязі. Нехай у Вас в житті буде багато приємних моментів і теплоти.


Немає коментарів:

Дописати коментар