суботу, 11 квітня 2020 р.

"КОСМОС ДОРОГА БЕЗ КІНЦЯ"


Проценківська сільська бібліотека інформує.
   12 квітня - Всесвітній  день авіації і космонавтики (міжнародний день польоту людини в космос).
Це особливий день - день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі. У цей день, 12 квітня, в 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин. До цього моменту були запуски у космос штучних супутників, але в цей день людина вперше підкорила космос. Це стало гіганським проривом в історії космонавтики і сьогодні в космосі вже тисячі супутників, космічні апарати здійснювали посадки на Місяць і Венеру. почалося активне вивчення сонячної системи.

 Перший політ людиною був найважчою
 і найнебезпечнішою, але прагнення до
 підкорення космосу багатьох тисяч людей,
які брали участь в підготовці польоту,
 подолало всі перешкоди.

На честь цієї історичної події -  за рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як "Всесвітній день авіації та космонавтики".
                                   Шановні користувачі! - - -Оскільки карантин триває Проценківська сільська бібліотека рекомендує залишатись вдома та проводити своє дозвілля з користю. А після закінчення карантину запрошуємо Вас до бібліотеки!!!
                                           З повагою до Вас сільський бібліотекар!

Немає коментарів:

Дописати коментар