середу, 29 квітня 2020 р.


Доброго весняного дня! Знову з вами я та Проценківська бібліотека. Сьогодні в Україні відзначається день прикордонника. До 2018 року його святкували 28 травня. У кожній державі прикордонна служба вважається стратегічно важливим органом, який охороняє державні кордони і зберігає територіальну цілісність країни.
Історія
Дату 30 квітня обрали для того, щоб свято стало співзвучним з реальними подіями в Україні.
Історії відомі славетні події кінця квітня 1918 року, коли спеціальна група Запорізького корпусу армії УНР на чолі з полковником Володимиром Сінкевич, звільнивши більшу частину Донбасу, здобула визнаний міжнародною спільнотою кордон УНР з Росією і тодішнім Доном.
Потрібно пам’ятати, що сучасна Україна є історичною наступницею Української народної республіки і Гетьманської держави Павла Скоропадського.
               З Днем прикордонника тебе, солдате,
                         Мирного неба над головою!
              Нехай твій край буде світом багатий,
                        А війна пройде стороною.
Нелегка вибрана вами дорога, але ви йдете по ній гордо, легко. Бажаємо вам ніколи не пізнати гіркоту поразки і струси непередбачених ситуацій. Нехай буде спокійною ваша служба. Адже це запорука миру і щастя нашої країни.
Ваші приклади професіоналізму, витримки й сміливості, Ваша стійкість та мужність, нелегка служба вдень і вночі, у спеку і холод є яскравим прикладом для підростаючих поколінь.
У цей день Проценківська бібліотека щиро вітає захисників рубежів Батьківщини з професійним святом, від усієї душі бажаю їм завжди мати високий бойовий дух, міцне здоров*я і надійне домашне вогнище! З святом Вас, дорогі прикордонники! Успіхів і миру Вам і Вашим родинам!
                                           З повагою до Вас сільський бібліотекар


Немає коментарів:

Дописати коментар