четвер, 2 квітня 2020 р.

"КНИГИ - ЦЕ МАЯКИ В ОКЕАНІ ЧАСУ" Інформхвилинка ( 2 квітня Міжнародний день дитячої книги

Щороку, починаючи з 1967р., 2 квітня - в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена - відзначається Міжнародний день дитячої книги.
Цим святом підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні  духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Свято встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Кожного року одна з національних секцій Міжнародної ради з дитячої книги виступає спонсором цього чудового свята. Традиційно ця секція запрошує популярного письменника написати Послання дітям всього світу і відомого художника для створення до міжнародного дня дитячої книги свого оригінального плакату. Цього дня вручають і міжнародну премію імені Х.К.Андерсена за видатний внесок у дитячу літературу найкращим письменникам і художникам-ілюстраторам дитячої книги. Для авторів дитячої літератури премія Андерсена є найпрестижнішою міжнародною нагородою. Часто її називають Малою Нобелівською премією. Премію 1958 року започаткував Міжнародний комітет з дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО за рекомендацією його засноаника та першого президента, видатної діячки світової дитячої літератури Йєлли Лепман.
      Найвищою та найпочеснішою з трьох премій-нагород вважається Золота медаль з профілем казкаря. Її присуджують найвизначнішим й прогресивним майстрам у галузі дитячої книги та вручають на конгрес Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY). Серед них - такі знані письменники, як Марія Гріпе, Джеймс Крюс, Сельма Лагерлеф, Астрід Ліндгрен, Еріх Кестнер, Туве Янссон, Джанні Родарі, Кетрін Патерсон.
      1973 року почесний диплом Міжнародної премії імені Х.К.Андерсена за поему-казку "Барвінок і Весна" отримав український письменник Богдан Чалий, а  1979 року до "Почесного списку Андерсена" вписано ім*я Всеволода Нестайка та його книжку "Тореадори з Васюківки", пише Вікіпедія.                               
.


             "КНИГИ  - ЦЕ МАЯКИ
                   В ОКЕАНІ ЧАСУ"
              Ти ростеш і світ навколо стає складнішим. Ти зіштовхуєшся з питаннями, на які навіть дорослі не завжди готові відповісти. Тим не менш. важливо. мати когось, із ким можна поділитися своїми сумнівами та секретами.І тобі на допомогу приходить книжка.
          Читання - це не тільки розвиток почуттів і особистості, але перш за все, велики задоволення.
                                                                                                          ЛЮБІ БАТЬКИ!
                                                                ЧИТАЙТЕ ДІТЯМ НЕ НОТАЦІЇ, А ЧИТАЙТЕ КНИГИ!!!

         

 "Кімната без книги - все одно.що людина без душі"
                                                          О.Довженко





 "Книги, це ріки. що напоюють моря"
                                                      Ярослав Мудрий
  Проценківська сільська бібліотека запрошує переглянути книжкову вітрину, а після закінчення карантину завітати до бібліотеки.
                                       


Немає коментарів:

Дописати коментар