вівторок, 31 березня 2020 р.

" НА КРИЛАХ ВЕСНИ ПРИЛІТАЮТЬ ПТАХИ, НА КРИЛАХ ПТАШИНИХ _ ВЕСНА ПРИЛІІТАЄ"


Весна іде, весна іде
Весну вітайте, люди,
Пташиний спів вона несе
Тепло і перші квіти
Чудового весняного настрою вам бажаю я і Проценківська сільська бібліотека-філія.
 1 квітня -  Міжнародний день птахів. Починаючи з 1923 року це свято стало уже традиційним. Щорічно певний вид птахів оголошується птахом року.
  Як не злилася зима , прийшла пора її відступати, адже птахи принесли весну. Радіють приходу весни і земля, і звірі, і птахи, і люди. Пташки – наші найменші друзі і невід*ємна часточка природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості. Птахи, як і квіти, належать до таких створінь природи, які неначе існують для того, щоб дарувати людям радість, постійно бути об*єктом їх  симпатій і захоплень.
  Деякі птахи стали у людей символами: Лебідь – символ вірності і любові, ворона і сова – символ мудрості, голуб – символ миру. Багатьом пташкам в різних країнах побудували пам*ятники.
Чи знаєте ви про це?
-          Горобцям – у Бостоні (США) за врятування від гусені, яка загрожувала врожаю.
-          Гусям – у Римі, за те, що врятували місто від ворога, зчинивши галас і цим попередили мешканців.
-          Голубам – у Парижі, за те, що принесли звістку про аварію англійського підводного човна під час Другої світової війни.
Пам*ятники птахам: В Америці – чайкам, у США – горобцю, у Франції – голубам, у Італії – гусям, в Японії – лебедю, у Канаді – казарці.
   Як приємно слухати спів птахів! Вони створюють гарний настрій, запалюють серце любов*ю до рідної природи, до своєї землі. Скільки віршів, пісень, переказів склали люди своїм хорошим друзям – птахам.  Весна -  улюблена пора року. Тому так багато про неї створено пісень, хороводів, закликалок, ігор. І доки ми будемо цікавитися культурною спадщиною нашого народу, доти буде міцний наш зв*язок із рідною землею, а ми будемо сильні та непереможні.




   Для того, щоб ще більше оживити і прикрасити наші ліси, поля, луки, наші міста і села, необхідно активніше приваблювати й охороняти пернатих друзів.
                                                                




Шануй, примножуй скарб неоціненний,
Який вручила нам свята земля!
.Насаджуй сад і прочищай джерельце,
І скривдити не дай маленьке пташиня.


Немає коментарів:

Дописати коментар